Monday, June 8, 2009

Kerja! Kerja! Kerja!

hari ni hari pertama aku kerja kat restoran vista, restoran bapak aku yang terletak akt IM 5. Kekok gle aku, aduh dis is really not me!! aku ingat cuti2 ni nak tdo je kat umah besarkan badan. lain lak jadinyer. ni pun sebab terpaksa, tolong bapak lah katakaaannn... anak MITHALI! Aku comot gile hari ni..muka ngn rambut berminyak.. tak mke-up langsung..muka macam minah endon pon ada..nanti aku apload gambar aku time keje, nak tngkap gambar sekarang malu sebab ramai org..kang dorang cakap apa lak kan? hmmm rupanya kerja amik order n anta order ni bukannyer senang, nak kena ikut karenah pelanggan yang macam2 perangai. Ada yang okay, ada jugak yang kekwat, nak itu la nak ini lah, tension aku. Lagi pulak ada jugak yg gatal2 nak tenung lama2 la, buat lawak bodoh la, bengang aku, rasa macam nk campak je makanan tuh kat diorang, tapi aku kena sabar. cstmer bhai! kena jaga hati dorang even aku da bengang tahap altromen! Tp aku redha je sebab gaji aku lagi tinggi dari org lain. padahal aku wat keje skit je. heheh anak bos kan!! nasib baik aku orang tak ramai sgt hari ni sebab student ikip cuti. lega aku.. huhu ni pon aku curi tulang jap tulis blog ni.. bapak aku pandang jer.. oklah, aku da nak sambung kerja balik ni.. nanti kalau ada cerita menarik, akan diinform!

3 comments:

  1. rush keje la kalau ko nak weh..ko kan ada production houz sndri..

    hahaha labu dan labi..

    ReplyDelete